Localitati din judetul Dambovita

Informatii generale Dambovita

Dâmboviţa este un judeţ în regiunea Muntenia din România, cu reşedinţa la Târgovişte si este situat în partea central-sudică a ţării, suprapunându-se bazinelor hidrografice ale râurilor Ialomiţa şi Dâmboviţa.

O atractie turistica importanta este Rezervatia Neagra. Dispune de o diversitate biologica bogata si variata la nivel de specii de plante si animale din flora si fauna salbatica, unele inestimabile prin valoarea si unicitatea lor.

Casa memoriala I. L. Caragiale reinfiintata in anul 1979 intr-o casa construita in stil rustic si adaposteste marturii scrise ale vietii si activitatii marelui dramaturg, nascut la Haimanale.

Manastirea Cobia, ctitorita la 1572 de Badea Bolosin Stolnicul sub domnia lui Io Alexandru Voievod. Exteriorul poseda o decoratie unica in arhitectura noastra, paramentul este alcatuit numai din caramida smaltuita , verde, ocru, sienna,fatada este decorata cu firide care se intind  pe toata  inaltimea sa si sunt terminate in arc de cerc, cu archivoltele marcate de un sir de caramizi.

Palatul Brancovenesc de la Potlogi, peisajul cuprinde gradini si zone cu apa, centrate pe un palat a carui simetrie interioara este incadrata de mediul inconjurator

Atractii turistice in judetul Dambovita

Momentan nu avem atractii turistice pentru acest judet

Unitati de cazare recomandate

Pensiunea Ferma

# Moroeni 60 EURO Pensiunea Ferma  va ofera posibilitatea de a va relaxa intr-...