Localitati din judetul Olt

Informatii generale Olt

Judeţul Olt este situat în partea de sud a ţării, pe cursul inferior al râului care i-a dat numele şi face parte din categoria judeţelor riverane fluviului Dunărea.
Aici se pastreaza urmele si vestigiile unei uimitoare culturi. Sapaturile arheologice atesta existenta asezarilor umane de-a lungul istoriei. Ramasitele scoase la iveala apartinand Culturii Pietrii, Culturii Cris, Vadastra si Salcuta.

Atractiile turistice a judetului olt le reprezinta: Casa memoriala a lui Nicolae Titulescu, Casa Memoriala a haiducului Iancu Jianu, vestigiile orasului roman Romula (au fost identificate urme de locuire apartinand neoliticului, perioadei de tranzitie la epoca bronzului, Turnul de Paza (medieval de la Hotareni), epocii bronzului), Cetatea Dacica Sucidava (in incinta cetatii se gaseste si intrarea intr-o fantana secreta cu o adancime de 12 m a carei apa este potabila si astazi).

In ce priveste manastirile si bisericile, turistii pot vizita: Manastirea Brancoveni, Manastirea Clocociov (construita pe o asezare a voievodului Mihai Viteazul), Biserica din Stoicanesti (pictata de Gheorghe Tatarescu), Biserica Manastirii Caluiu (avand fresce originale reprezentand pe sotia lui mihai Viteazu si Fratii Buzesti) si Biserica Sf. Treime.

Atractii turistice in judetul Olt

Momentan nu avem atractii turistice pentru acest judet

Unitati de cazare recomandate