Localitati din judetul Sibiu

Informatii generale Sibiu

Judeţul Sibiu este un judeţ situat în sudul Transilvaniei si a fost Capitală Europeană a Culturii, împreună cu Luxembourg in 2007. Fiind cel mai important eveniment cultural în istoria oraşului a fost vizitat de un număr mare de turişti români şi străini.

In Sibiu turistii pot vizita un numar mare de muzee organizate in doua complexe Muzeul Brukenthal si Muzeul ASTRA. In Muzeul Brukenthalse gasesc: Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Arme şi Trofee de Vânătoare.
In Complexul Naţional Muzeal ASTRA se gasesc: Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească Emil Sigerus, Muzeul de Etnografie Universală "Franz Binder", Muzeul Civilizaţiei Transilvane "ASTRA", Muzeul Tehnicii Populare (Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale "ASTRA").

Alte locuri care merita vizitate sunt lacasurile de cult: Biserica Evanghelică Parohială (luterană), Catedrala Ortodoxă, Biserica şi Complexul Ursulinelor, Biserica Franciscanilor, Biserica Reformată (calvină), Biserica dintre Brazi, Capela Sfintei Cruci, Sinagoga cultului mozaic, Biserica evanghelică din Turnişor si Biserica evanghelică din Guşteriţa (ambele luterane).

Atractii turistice in judetul Sibiu

Momentan nu avem atractii turistice pentru acest judet

Unitati de cazare recomandate

Curmatura Stezii

# Paltinis 60 RON Pensiunea noastra se afla intr-un decor superb, la poalele Muntilor Cindrel, pe cursul Vaii Ştezii...

Norica

# Gura Raului 130 RON     Pensiunea Norica este situata in comuna...

Pensiunea Casa Elixia

# Sibiu 129 RON O atentie deosebita este acordata crearii unei atmosfere cat mai placute pe parcursul sejurului,...