Localitati din zona turistica Bihor

Momentan nu avem inregistrate localitati in aceasta zona

Informatii generale zona turistica Bihor

Judetul Bihor este situat in partea de nord-vest a Romaniei si este strabatut de raurile Barcau, Crisul Repede si Crisul Negru, care curg de la est spre vest. Suprafata judetului Bihor, de 7.535 km patrati, este destul de intinsa in comparatie cu suprafata altor judete iar relieful este foarte variat, fiind dispus in trepte ce coboara de la est la vest, dinspre culmile Muntilor Apuseni spre Campia de Vest. In est, se gasesc culmile inalte, vestice, ale Muntilor Bihorului ce se ridica peste 1.800 m si masivele Codru-Moma, Padurea Craiului si Plopis (Ses) - de inaltimi mai mici (500-1.000 m) - ce completeaza ca o treapta mult mai joasa silueta inalta a Bihorului.
Ca atracti turistice mai avem Palatul Baroc, Sinagoga Neologica Zion, bisericile de lemn de la Rieni, Brãdet, Copãceni (de pe soseaua Vascãu - Oradea) sau cea de la Gheghie (soseaua DN. 1).
Pe teritoriul judetului s-au facut  importante descoperiri arheologice. In comuna Sãlacea  s-a descoperit o asezare fortificatã din epoca bronzului.

Atractii turistice in zona turistica Bihor

Momentan nu avem atractii turistice pentru aceasta zona

Unitati de cazare recomandate

Momentan nu avem unitati de cazare inregistrate in aceasta zona