Localitati din zona turistica Bran Moeciu

Informatii generale zona turistica Bran Moeciu

Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului.Comuna a luat fiinţă, în actuala componenţă administrativă, în anul 1968 când în România s-a făcut reforma administrativă. Zona Bran-Moeciu este unul din principalele repere in turismul rural romanesc si este locul ideal pentru cei pasionati de natura si drumetii, deasemenea este renumita in sarbatori traditionale, obiceiuri si porturi stramosesti ce au contribuit la faima ei.
Castelul BRAN este cu siguranta cel mai vizitat punct din zona si poate din toata Romania atat de turistii romani cat si de turisti straini anua. Pe langa castelul propriuzis exista inca doua muzee care merita toata atentia si care se gasesc in curtea castelului.Muzeul Satului Branean este foarte bine organizat in aer liber,aici se gasesc case gospodarii intregi chiar si stani ciobanesti tipice acestei zone.
Cheile si Pestera Dambovicioarei sunt locuri de un pitoresc deosebit, fiind frumoase prin faptul ca nu sunt atat de cunoscute si frecventate. Desi nu au o lungime mai mare de 3 km verticalitatea peretilor de stanca si pasajul ingust croit de paraul Dambovicioara sunt imresionante. La capatul cheilor se sesesc Satul Dambovicioara si Pestera Dambovicioarei (locul de unde izvoraste Dambovicioara).

Atractii turistice in zona turistica Bran Moeciu

Unitati de cazare recomandate

Pensiunea Drumul Carului

# Moeciu de Jos 80 RON Pensiunea Drumul Carului ofera de la altitudinea sa de 1.050 m o priveliste unica...

Pensiunea Cristal

# Bran 110 RON Complexul turistic Pensiunea Cristal - Restaurant Coliba Vanatorului situat in Bran...

Pensiunea Muntele Rece

# Bran 160 RON Pensiunea MUNTELE RECE este locul ideal pentru relaxare în timpul liber, pentru...

Pensiunea Casa Serena

# Bran 145 RON Pensiunea Casa Serena va imbie sa-i pasiti pragul ori de cate ori sunteti in cautarea unei variante...

Pensiunea Sorina

# Moeciu de Sus 70 RON Cu o experienta de peste 8 ani in turism, Pensiunea Sorina va asteapta cu preturi...