Localitati din zona geografica Bucuresti

Informatii generale zona geografica Bucuresti

Bucureşti este capitala României şi cel mai mare oraş, centru industrial şi comercial al ţării.Este localizat in sud-estul tarii in Campia Vlasiei.


Atractii turistice:
-Curtea Veche este unul dintre cele mai romantice locuri ale Bucurestiului.Aici se afla vestigiile curtii ridicate de pe vremea domnitorului Vlad Tepes.
-Hanul Manuc construit in a doua jumatate a secolului 19 si are o arhitectura care pentru vremea acea era destul de inovativa.
-Palatul Parlamentului cunoscut si sub numele de Casa Poporului are 12 nivele la suprafata si 8 subterane. Cladirea se afla in partea centrala a Bucurestiului pe locul care astazi se numeste Dealul Arsenalului.
-Ateneul Roman este o sala de concerte situata pe Calea Victoriei in Piata Revolutiei. In interior sala are 600 locuri la partere si 52 de loji. Deasupra lojilor se desfasoara o fresca lata de 3m si o lunga de 70m, opera a pictorului Costin Petrescu formata din 25 de scene reprezentative din istoria Romaniei.
-Muzeul National de istorie a Romaniei deţine obiecte cu valoare istorică descoperite pe teritoriul actual al României din timpuri preistorice şi până în ziua de azi.


 

Atractii turistice in zona geografica Bucuresti

Unitati de cazare recomandate

Pensiunea De Vis

# Buftea 39 EURO Pensiunea de Vis**** este amplasa la 19 km de Piata Unirii si la 9 km de Aeroportul...