Localitati din zona turistica Cheile Argesului

Momentan nu avem inregistrate localitati in aceasta zona

Informatii generale zona turistica Cheile Argesului

Cheile Argesului s-au format in lungul raurilor cu acelasi nume si se desfasoara in aval de barajul Vidraru. Raurile Capra si Buda sunt considerate a fi izvoarele Argesului.
La numai un kilometru de barajul Vidraru, constructie care a modificat radical peisajul, valea se adanceste in roci cristaline puternic metarmorfozate, gnaise, fiind unul dintre cazuri in care cheile nu se formeaza in calcare. Cheile Argesului se intind pe o lungime de peste 2.5 km, pe stanga se gasesc doi afluenti, unul fiind mai important, Caltunul.
Ca atractii turistice sunt: Pestera Dambovicioara(situata in partea sudica a Masivului Piatra-Craiului), Biserica Domneasca (construita de familia Basarab in secolul 14, este o biserica bizantina clasica, monument de arta si arhitectura medievala romaneasca unde se gasesc fresce din diferite perioade de timp),Cetatea Poenari (in cheile Argesului, si-a facut drum ferastruind peretii inalti, muntosi, pe un pinten stancos se zaresc ruinele cetatii atribuita de traditie domnitorului Vlad Tepes), Manastirea Curtea de Arges (Construita din piatra de Albesti, avand ca ctitor pe Neagoe Basarab, este una din cele faimoase monumente istorice din Romania),Barajul Vidraru (barajul fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare).

Atractii turistice in zona turistica Cheile Argesului

Momentan nu avem atractii turistice pentru aceasta zona

Unitati de cazare recomandate

Momentan nu avem unitati de cazare inregistrate in aceasta zona