Localitati din zona turistica Cheile Dambovicioarei

Momentan nu avem inregistrate localitati in aceasta zona

Informatii generale zona turistica Cheile Dambovicioarei

Urmand drumul spre Valea Dambovicioarei, dupa 4 km, se ajunge la Cheile Dambovicioarei, apoi parcurgand Cheile Dambovicioarei se ajunge la pestera
Aceste chei sunt situate in aval de localitatea Dâmbovicioara si sunt taiate in peretii calcarosi din sud-estul Muntilor Piatra Craiului incanta vizitatorul prin caracterul ingust al cheilor in contrast cu suvoaiele puternice ale apelor din Valea DâmboviĊ£ei.
Cheile Dambovicioarei constituie o importanta atractie turistica fiind componenta insemnata a celui mai mare complex de chei din tara (cel axat pe Dambovita si afluentii sai), care insumeaza peste 20 de chei, cu o lungime totala de peste 30 km.
Cheile Dambovicioarei sunt sapate pe o lungime de aproximativ 2 km in podul calcaros dintre depresiunile Dambovicioara si Podul Dambovitei, se remarca printr-un aspect monumental, datorita peretilor verticali sau chiar aplecati peste albie, si inaltimi ce depasesc in unele locuri 200 m. In bazinul hidrografic al Dambovicioarei se gasesc circa 50 de pesteri, cele mai importante fiind Dambovicioara, Pestera de la Gura Defileului, Pestera Labirintului.

Atractii turistice in zona turistica Cheile Dambovicioarei

Momentan nu avem atractii turistice pentru aceasta zona

Unitati de cazare recomandate

Momentan nu avem unitati de cazare inregistrate in aceasta zona