Localitati din zona turistica Clisura Dunarii

Momentan nu avem inregistrate localitati in aceasta zona

Informatii generale zona turistica Clisura Dunarii

Clisura Dunării este situată de-a lungul malului nordic al Dunării, în sudul Banatului. Regiunea este limitată de râul Nera la vest şi de Cazanele Dunării la est.
Asezarile cele mai mari sunt municipiul Orşova şi oraşul Moldova Nouă.
Regiunea a aparţiunt Frontierei militare bănăţene şi era împărţită în sectorul “vlahilor” (români) şi cel al ilirilor (sârbi).
Zona este relativ izolata,lucru care a prezervat frumusetea, salbaticia peisajului, traditiile culturale si populare.
Clisura Dunarii este un teritoriu plin de famec natural si de istorie se intinde oficial de la intrarea Dunarii pe teritoriul Romaniei la Bazias pana la Gura Vaii dupa unii sau pana la iesirea Dunarii din Cazanele Dunarii.
Turistii sunt atrasi in special de aceasta regiune deosebit de pitoreasca care ofera atractii atat celora dornici de drumetii, amatorilor de turism cultural, cat si impatimitilor pescuitului.
In zona se mai pot fi practica ecoturismul, drumetiile, vizitarea monumentelor istorice ce se gasesc de-a lungul Dunarii, vizitarea manastirilor din zona, turism stiintific (in zona Cazanelor sau a Golfului Mraconia se pot observa exemplare ale unor specii rare de plante si animale, de interes stiintific).

Atractii turistice in zona turistica Clisura Dunarii

Momentan nu avem atractii turistice pentru aceasta zona

Unitati de cazare recomandate

Momentan nu avem unitati de cazare inregistrate in aceasta zona