Localitati din zona geografica Moldova

Informatii generale zona geografica Moldova

Moldova este o regiune din nord-estul României moderne ce cuprinde teritoriul rămas din Principatul Moldovei după pierderea în 1775 a regiunii din nord-vest numită Bucovina şi în 1812 a jumătăţii de răsărit din Principat, numită Basarabia.


Atractii turistice:
-Cetatea Neamtului a fost ridicată în timpul domnitorului Petru Muşat, întemeietorul dinastiei Muşatinilor, şi consolidată ulterior de Stefan cel Mare şi mai târziu de Vasile Lupu. Este cel mai bine conservat sistem de fortificaţii din Moldova.
-Palatul Culturii din Iasi a fost construit intre anii 1905 si 1925 si este cea mai importanta cladire in stil neogotic din Romania.
-Mausoleul de la Marasesti este un monument inchinat vietilor jertfite pentru apararea teritoriului romanesc in perioada Primului Razboi Mondial. Mausoleul adaposteste peste 6000 de oseminte ale ostasilor cazuti in luptele purtate in vara anului 1917.
-Manastirea Agapia a fost ctitorita de un grup de cakugari in secolul 17 si se afla la 14km de Targu Neamt. Manastirea a fost restaurata in secolul 19 si a fost pictata pe interior de Nicolae Grigorescu.

Atractii turistice in zona geografica Moldova

Unitati de cazare recomandate

Pensiunea Majestic

# Iasi 150 RON Pensiunea Majestic este situată în zona centrală a oraşului Iaşi şi...

Complexul turistic Troian

# Piatra Neamt In cadrul Complexului turistic Troian puteti opta pentru:   ...

Hotel Coroana

# Razboieni 0 RON Cel mai nou hotel de 3 stele din judetul Iasi va asteapta sa-i treceti pragul. La numai 25 minute...

Pensiunea Ambiance

# Iasi Pensiunea Ambiance este situata in Iasi, langa Hanul "Trei Sarmale", pe drumul catre...