Localitati din zona geografica Muntenia

Informatii generale zona geografica Muntenia

Muntenia este o regiune istorică din sudul României si are ca Limite la nord munţii Carpaţi, la vest râul Olt , la sud şi est fluviul Dunărea , iar la nord-est râurile Milcov, Putna şi Siret.


Atractii turistice:
-Muzeul Judetean Pitesti  care contine sectii de istorie si stiintele naturii care expun piese descoperite in judetul Arges.
-Manastirea Argesului, acest lacas a fost construit de Mesterul Manole prin jertfa lui si a sotiei sale Ana pe care a zidit-o in peretii bisericii.
-Manastirea Negru Voda de la Campulung care adaposteste cea mai veche piatra de mormant a unui domnitor pastrata in Romania.
-Complexul Curtea Domneasca de la Targoviste este situat pe malul drept al Ialomitei si cuprinde Casa Domneasca, intemeiata de domnitorul Mircea cel Batran,Biserica Adormirii Maicii Domnului si Turnul Chindiei.
-Focul Viu de la Laptari este un fenomen al naturii, o flacara ce izvoreste din pamant ce se datoreaza emanatiei continue de gaze care se aprind datorita presiunii si frecarii de roca.
-Muzeul Petrolului de la Ploiestis este un muzeu unic in Romania si expune piese legate de istoria extragerii petrolului pe teritoriul Romaniei.

Atractii turistice in zona geografica Muntenia

Unitati de cazare recomandate

Pensiunea Ferma

# Moroeni 60 EURO Pensiunea Ferma  va ofera posibilitatea de a va relaxa intr-...

Complex Caprice

# Sarata Monteoru 80 RON La complexul nostru aveti posibilitatea de a alege intre camere 2**, 3*** si 4**** in functie de...

Pensiunea Floarea Reginei

# Cheia 200 RON Pensiunea Floarea Reginei este situata...

Pensiunea Irina

# Corbeni 145 RON Pensiunea Irina, situata in comuna Corbeni la 20 de km de orasul istoric Curtea...