Localitati din zona geografica Oltenia

Informatii generale zona geografica Oltenia

Oltenia este o regiune istorică din sud-vestul României delimitată la est de râul Olt, la sud şi vest de Dunăre, iar la nord de Carpaţii Meridionali.


Atractii turistice:
-Coloana Infinita, cunoscuta sub denumirea de "Coloana Infinitului" este o sculptura monumentala a lui Constantin Brancusi si este o stilizare a coloanelor funerare specifice sudului Romaniei.
-Poarta Sarutului este o sculptura in piatra, realizata de Constantin Brancusi si se afla amplasata pe aleea de la intrarea din parcul orasului. Este daltuita din piatra poroasa, extrasa din carierele aflate in imprejurimi, fiind alcatuita din coloane groase, paralelipipedice, ce sprijina o arhitrava iar pe fetele fiecarei coloane se regaseste simbolul sarutului (doua jumatati ale unui cerc).
-Masa tacerii este o sculptura lui Constantin Brancusi si este lucrata in calcar. Impreuna cu Poarta Sarutului si Coloana Infinita formeaza ansamblul monumental de la Targu-Jiu.
-Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel se afla pe axul Caii Eroilor si a fost integrata creatiei brancusiene.A fost ridicata pe locul unei alte biserici din anul 1777, cladirea a fost reconstruita intre anii 1927 si 1938 si deschisa publicului o data cu complexul executat de Brancusi.
-Monumentul Ecaterinei Teodoroiu, realizata in 1978 de Iulia Onita, are forma dreptunghiulara, din beton si este asezat pe un postament de aceeasi forma, in trei trepte.


 

Atractii turistice in zona geografica Oltenia

Momentan nu avem atractii turistice pentru aceasta zona

Unitati de cazare recomandate

Cabana Dubova

# Dubova Cabana Dubova a fost ridicata pe tarâmul linistii.Acolo unde timpul curge mai lent.Unde agitatia...

Euphoria

# Craiova  Hotel Euphoria se afla in Craiova si este usor de localizat fiind situat in centrul orasului...