Localitati din zona turistica Transfagarasan

Momentan nu avem inregistrate localitati in aceasta zona

Informatii generale zona turistica Transfagarasan

Transfagarasan strabate Fagarasul pe directia nord-sud si are ca punct de altitudine maxima Lacul Balea la aproximativ 2000m, tunelul de 800 m pe sub creasta Caprei facand legatura intre versantul nordic si cel sudic. Transfagarasanul este cea mai celebra sosea a Romaniei, incepe din judetul Arges, in localitatea Arefu si se termina in judetul Sibiu, langa localitatea Cartisoara.
Transfagarasanul este mai mult decat o simpla sosea deoarece ajunge la o altitudine de 2042 de metri, in Caldarea Glaciara Balea. Are doua benzi care se intind pe o lungime de 92 de kilometri. Pe intregul traseu sunt construite 27 de viaducte si poduri, iar cel mai lung tunel (cel de la Capra la Balea Lac) avand 887 de metri, strabate muntele Paltinul. Banda de circulatie prin tunel nu este iluminata si are doar 6 metri latime si un trotuar de un metru latime.
Ca puncte de atractie turistica avem Lacul si Barajul Vidraru, care este unul dintre cele mai mari din Europa, Cetatea Poienari, Lacul glaciar Balea si Cascada Balea. Dar din cauza conditiilor meteorologice Transfagarasanul este deschis doar cateva luni pe an, incepand din iulie si pana in octombrie.

Atractii turistice in zona turistica Transfagarasan

Momentan nu avem atractii turistice pentru aceasta zona

Unitati de cazare recomandate

Momentan nu avem unitati de cazare inregistrate in aceasta zona