Localitati din zona geografica Transilvania

Informatii generale zona geografica Transilvania

Transilvania cuprinde partea centrală a Romaniei, Depresiunea Transilvaniei şi versantele carpatice ce se înclină spre aceasta.


Atractii turistice:
-Castelul de la Hunedoara
- ridicat in secolul 14 si este una dintre cele mai mari si vestite proprietati ale lui Iancu de Hunedoara. Este o constructie impunatoare, are acoperisuri inalte si divers colorate, cu turnuri, ferestre si balcoane impodobite cu dantelara pietrei cioplite.
-
Muzeul de Istorie al Transilvaniei, din Cluj-Napoca se afla in cladirea cunoscuta si drept Casa Petrechevich-Horvath (continuatorul primei asociatii muzeale din Transilvania). Societatea Muzeului Ardelean dispune de colectii bogate de de antichitati, mineralogie, botanica, o pinacoteca, o colectie etnografica si zoologie.
-Obeliscul se afla in fata portii a III-a a cetatii si a fost ridicat in anul 1937, din initiativa "Astrei" si cu ajutorul populatiei.Obeliscul este inchinat memoriei conducatorilor rascoalei de la 1784-1785.
Pe soclul obeliscului apare inscriptia: "Smerita inchinare lui Horea, Closca si Crisan.
Palatul Principiilor se afla in apropiere de Catedrala Romano-Catolica si a avut rolul de resedinta a principilor Transilvaniei.


 


 


 

Atractii turistice in zona geografica Transilvania

Unitati de cazare recomandate

Curmatura Stezii

# Paltinis 60 RON Pensiunea noastra se afla intr-un decor superb, la poalele Muntilor Cindrel, pe cursul Vaii Ştezii...

Pensiunea Drumul Carului

# Moeciu de Jos 80 RON Pensiunea Drumul Carului ofera de la altitudinea sa de 1.050 m o priveliste unica...

Pensiunea Milexim

# Campia Turzii 120 RON Complexul Turistic MILEXIM, situat la intrarea in municipiul Campia Turzii dinspre Turda, pe soseaua...

Pensiunea Serena

# Cluj Napoca 200 RON Pensiunea este localizata in Faget, la doar 5 km de centrul municipiului Cluj-Napoca, astfel Serena...