Localitati din zona turistica Valea Doftanei

Momentan nu avem inregistrate localitati in aceasta zona

Informatii generale zona turistica Valea Doftanei

Comuna Valea Doftanei este situata in partea nordica a judetului Prahova, intre vaile Prahova si Teleajen. intr-un cadru natural pitoresc, lipsit de surse de poluare si degradare a mediului.
Relieful muntos al acestei localitati este mai accentuat catre nord, acolo, spre obarsia Doftanei se inalta masive muntoase ca: Orjogoa, Zanoaga, Baiu Mare, Baiu Mic, Radela, Cucioaia, Unghia Mare si Unghia Mica. Muntele Unghia Mare, cu liniile lui geometrice, se aseamana cu o piramida egipteana.
In aceasta zona turistii isi pot petrece timpul vizitand Cheile Doftanei(sapate intr-un strat de conglomerate dure si incretite de miscarile tectonice, situate pe drumul dinspre Campina, la cativa kilometri de lacul Paltinoasa),Muzeul "Iulia Hasdeu" (Construit de scriitorul B.P. Hasdeu, in amintirea fiicei sale, disparuta la doar 19 ani), Ruinele Bisericii vechi din satul Traisteni (aflate pe traseul spre Brasov), Rezervatia de brad natural Glodeasa (peste 200 de ani), Gospodarii turistice Taranesti, Lacul Paltinoasa si Barajul Paltinu (intins pe o lugime de 3 km,lacul de acumulare pentru apa potabila ofera o priveliste incantatoare).

Atractii turistice in zona turistica Valea Doftanei

Momentan nu avem atractii turistice pentru aceasta zona

Unitati de cazare recomandate

Momentan nu avem unitati de cazare inregistrate in aceasta zona