Localitati din zona turistica Valea Sebesului

Momentan nu avem inregistrate localitati in aceasta zona

Informatii generale zona turistica Valea Sebesului

Valea Sebesului se desfasoara pe cursul riului Sebes, incepind cu municipiul Sebes, si urcand pana la 2130m, inspre muntii Surianu (Carpatii Meridionali).
Este o zona acoperită in mare parte cu păduri iar prelucrarea lemnului a fost din vremuri străvechi o ocupaţie de bază a locuitorilor. Reprezinta o atractie turistica pentru persoanele interesate de obiectele de lemn legate de viaţa şi munca păstorească, cum sunt: căucele, lingurile de lemn, tiparele de caş, furcile de tors, fluierele şi bâtele ciobăneşti, frumos decorate prin încrustare.
In zona se mai gasesc Mănăstirea Oaşa (ctitorie a romancierului Mihail Sadoveanu, cu picturi executate în anii 1987-1988), Casa memorială a meşterului popular de sculptură în lemn Nicolae Cernat (cu exponate diferite: unelte de sculptură în lemn, icoane pe sticlă, blidare, blide etc.), Centru etnografic (secţie de sculptură a Şcolii populare de artă din Alba Iulia), Centru folcloric (rapsozi populari, dansuri populare, formaţie de fluieraşi, serbare folclorică păstorească).

Atractii turistice in zona turistica Valea Sebesului

Momentan nu avem atractii turistice pentru aceasta zona

Unitati de cazare recomandate

Momentan nu avem unitati de cazare inregistrate in aceasta zona